שלום לכולם,
למרות שהעברנו את רוב הפעילות שלנו לקבוצה בפייסבוק, אני קורא לכל מי שנקלע, במקרה או לא במקרה, לפוסט הזה, לקפוץ לסינמטק תל אביב ולהכנס לסרטים.
סרטים ברבים.
עדיף כמה שיותר רבים ועדיף בזמן השידור של האח הגדול ואחיו הטלביזיונים.
אני לא רוצה להמליץ על סרט ספציפי, מסיבות מקצועיות, אבל יש השנה מבחר אדיר של סרטים מצויינים.
הנה לינק שיעזור לכן ולכם לבחור סרט.
האירועים השונים מתקיימים בסינמטק, בבית ציוני אמריקה ובנמל תל אביב. ההקרנות הן במשך כל היום. זו הזדמנות של פעם בשנה.
פסטיבל מהנה ולהתראות.
יואב
פרויקט 24 וקולנוע דוקומנטרי
שלום לכולם,
אני מצרף stack של דלישס עם חלק מהסרטים שהראיתי בשיעור האחרון.
סרט נוסף שהייתי רוצה שתראו הוא "האשה עם מצלמת הקולנוע" של אבי ויסבלאי.
זהו סרט מתוך פרויקט דוקוצ'אלנג' בדומה לסרט מלכה שהוקרן בכיתה. זאת גם דוגמה טובה לפורמט שלו אתם נדרשים.
שימו לב לבניית הדמות הראשית דרך "פגישות מקריות".
אנחנו נפגש שוב בשלישי השבוע בקבוצות קטנות.
להתראות וחג שמח
יואב הראל
עדכון קצר
מאוד נהנתי לראות את תרגילי העריכה שהוקרנו בשיעור האחרון. כל מי שהקרין עמד בדרישות התרגיל ואלו שלא הגישו (ולא קיבלו פטור) מוזמנים להקרין בשיעור הקרוב. הוא יערך ביום רביעי הבא, ה – 2.6.
בהמשך לסיקוונס מתוך האידיוטים מהשיעור האחרון, מי שרוצה לקרוא קצת יותר על דוגמה95 מוזמן לגעת בלינק הזה. שלושת סרטי הדוגמה הראשונים מעניינים הן מבחינת עשייה והן מבחינת תסריט, במיוחד "החגיגה". למי שרוצה להעמיק קיים סרט דוקומנטרי עם ועל היוצרים בדוגמה, ביניהם לארס פון טרייר, שנקרא "הדוגמה הדנית"(Det danske dogmeri) ומשודר מדי פעם בהוט.
השבוע מתקיים בתל אביב שוק הקופרו וזו הזדמנות עבורכם לראות ולשמוע על השוק הדוקומנטרי בארץ ובחו"ל. לפרטים נוספים יש גם קבוצה בפייסבוק.
חג חירות שמח וקצת על MEDIA OFFLINE
שלום לכולם,
מאחר וכולכם כבר ערכתם את הראף קאטים שאמורים להיות מוגשים בקרוב אני מברך אתכם על זה שהצלחתם ליצור את הסרט הדוקומנטרי הראשון שלכם.
בשלושת השבועות האחרונים יצא לי לפגוש, להתכתב ולדבר עם כעשרה מכם מעבר לפגישה הקבועה שלנו. נושא שעולה בשיחות שלנו הוא בעיות בבניית הסיפור. כיצד מספרים סיפור דוקומנטרי של עשר דקות. זאת לא משימה קלה ויש אפילו רופאה דוקומנטרית. פרננדה רוסי היא עורכת תסריט והאתר שלה עוסק בנושאים של תסריטאות ועריכה דוקומנטרית.
אחד הכלים המומלצים לעריכה, מלבד האויד, הוא כלי הכתיבה. סרט דוקומנטרי שסיפורו ברור על הנייר, יש לו סיכוי טוב לעבוד גם על המסך. הוא יהיה גם יותר קל לעריכה. אני ממליץ על כתיבה מחדש של הסיפור לאחר שראיתם את כל חומרי הגלם שלכם ולפי החומרים. כל זה, עוד לפני שאתם עורכים לסיקוונס באויד.
הרבה פעמים תהליך שכזה חוסך זמן יקר בחדר העריכה.
ואם באויד עסקינן, יצא לי לקבל SMS מבוהל באחד מערבי השבוע. אחד הפרוייקטים נתקל בהודעה הנקראת מדיה אופליין (media offline). בהחלט הודעה מבהילה אך אין צורך להכנס לפאניקה, כי ברוב הפעמים היא פתירה. ההודעה בסה"כ מעידה שהמחשב לא מוצא את חומרי הגלם. בד"כ הדבר מעיד שתיקיית המדיה לא ממוקמת נכון או שהמחשב לא רואה את הדיסק שהיא נמצאת עליו.
אם מחקתם בטעות את חומרי הגלם, ישנה אפשרות לדגום מחדש בעזרת ה – BINS שנמצאים בתיקיית הפרוייקט שלכם (שאותה תמיד כדאי לגבות על דיסק אחר).
גם אם המצב נראה לכם אבוד, כדאי לנשום לרגע, למצוא מישהו שיכול לעזור ולנסות לפתור בעזרתו את הבעיה. כמעט תמיד זה מסתדר וכך גם קרה במקרה הנ"ל.
ברכת חג שמח וסימסטר עלילתי מוצלח לכולכם
להתראות
יואב הראל