סיישל 2021 חלק ד' – על מלונות בסיישל

איפה ישנים בסיישל?

הערה חשובה: בסוף הפוסט יש קישור לרשימת המלונות המאושרים לשהיה בסיישל. הרשימה מעודכנת. על מנת לקבל ויזה -יש להמציא אישור שהיה באחד המלונות הללו. בלי הצהרה על מלון שנמצא ברשימה לא תאושר לכם ויזת כניסה לסיישל.

בסיישל יש הרבה מלונות ברמה גבוהה. חלק גדול מתוכם מוגדר כ-Resort וזה אומר שיש להם מסעדות משלהם, ברים, בריכות מיוחדות, ספא וכל מיני שירותים שיגרמו לכם להשאר במלון. בעברית פשוטה – קלאב. בקצה השני של הסקאלה, יש גם דירות להשכרה. רובן עדיין סגורות לשימוש, בשל הקורונה. במקומות "המאושרים" אפשר למצוא חדרים בטווח מחירים רחב, של בין מאות לאלפי דולרים, ללילה. רובם באי המרכזי של סיישל, מאהה (Mahe).

המלונות הפופולרים ביותר(עבור הישראלים) במאהה הם סבוי (Savoy), סטורי (Story), והילטון נורת'הולם (Hilton Seychelles Northolme) שהתארחנו בו. שלושת המלונות הללו נמצאים באיזור בו-ואלון (Beau Vallon -העמק היפה). שני מלונות פופולרים נוספים הם מלון קמפינסקי (Kempinski) בדרום מערב וקונסטנס אפיליה(Constance Ephelia) במערב. שני המלונות מעט מרוחקים מהמרכז. אפשר להוסיף לרשימה את הילטון דאבלטרי(Doubletree) שאמור להפתח מחדש בקרוב(בדרום מזרח). יש לו חוף מצוין, אבל הוא מציע מעט פחות פינוקים מהאחרים.

המחירים במלונות הללו נעים בין 250 ל 500 יורו ללילה, בתלות בחדר והארוחות(BB, HB). מומלץ להתאים את החדר ואת המלון, לתוכנית הטיול שלכם. אם אתם רוצים לטייל הרבה, אין הגיון רב להזמין אול-אינקלוסיב כמו קלאב-מד. ה-med נמצא באי פרטי נפרד, האי סנט-אנה (Saint Anne). סנט-אנה היא קבוצת איים קסומה ושמורה, אבל כל יציאה מחוץ למלון תעלה לכם, ולא מעט. גם הילטון מחזיקים את מלון לאבריץ, באי כמעט פרטי. האי סילואט (Silhouette Island). וגם שם יתרונות של אי קסום ושוב חיסרון של מעברים יקרים לאיים האחרים.

הילטון נורת'הולם בסיישל 2021 – החדר הבסיסי

ישנם גם מלונות טובים בפראלאן ובלה-דיג. שני האיים האלה מיוחדים, קסומים וגם מתכבדים בשניים מהחופים שנחשבים הכי יפים בעולם. חוף Anse Lazio בפראלאן וחוף Anse Source D'Argent‬ שבלה דיג. קיימות לא מעט אטרקציות בסיישל ורבות מהן נמצאות בלה דיג ופראלאן. יש ישראלים שמצליחים לחלק שבוע בין שלושה איים, בדילוגים. אני בחרתי להעביר את כל שבעת הימים שלנו במלון אחד, בהילטון שבמאהה. בחופשה ארוכה יותר, סביר שהייתי בוחר לעבור לאי אחר, אחרי מספר ימים. אבל באופן אישי, אני מעדיף פחות מעברים.

את הטיול בלה דיג ופראלאן – עשינו ב day-tour, משבע בבוקר עד שבע בערב. טיול שהיה מאוד לטעמי. עם שני חופים, ליטוף צבים, ביקור בשמורה היחודית של ה -coco de mer. בהחלט איים "שווים". אכתוב מעט יותר על כך ועל האיים המופלאים הללו, בפוסט נפרד.

מלונות יוקרה

בשם האקזוטיות, אפשר להוסיף לרשימה המכובדת של המלונות, גם את הפור סיזונס (Four Seasons) ואת בית המנגו (Mango House Seychelles) שיפתח ביולי 2021. זוג מלונות היוקרה הנ"ל נמצא באותו איזור גיאוגרפי של הקמפינסקי. העלויות בהם שונות לחלוטין. השהיה במלון כזה, מתחילה סביב האלף יורו ללילה. לפור סיזנס יש גם יחידות דיור, אם אפשר לקרוא לזה כך, בלמעלה מחמישים-אלף שקל(50K). ללילה. לא מאמין שיש מיטה בעולם ששווה מחיר כזה. אבל אולי אני טועה. בית המנגו הוא הרכישה האחרונה של קבוצת הילטון בסיישל. הוא אמור להפתח מחדש בראשון ביולי. הוא כבר מוזמן כולו מראש, עד אמצע יולי. את ההילטון הזה, יהיה אפשר להזמין גם בנקודות ולחסוך הרבה כסף. אבל זה כבר בפוסט אחר.

קישור לרשימת המלונות המעודכנת של המלונות המאושרים לשהיה בסיישל, מתוך אתר משרד התיירות הסיישלי.

סיישל 2021 – חלק ג' – גשם בסיישל

נחיתה בסיישל

נחתנו ב- 25 למרץ, 2021. יום הפתיחה הרשמי של סיישל לתיירים. לא ממש צירוף מקרים, כי הסיישלים הודיעו על הפתיחה כשלושה שבועות מראש. אם למדתי משהו על סיישל בקורונה, זה על התנהלות אחראית בזמן מגיפה. יש להם משרד תיירות ומשרד בריאות שמתואמים ביניהם. קובעים תכנית מראש. בלי סקטורים מוחרגים. בלי ועדות חריגים. עם אחריות. סיישל היתה סגורה כמעט שנה ונפתחה בהדרגה.

פעמיים היינו אמורים לטוס קודם לכן. בפעם הראשונה באפריל 2020. מייד אחרי ערב פסח. הפסח של הסגר הראשון. טיסה שרכשתי שנה מראש. במיילים של יוניטד איירליינס(כמו נקודות טיסה של אל-על). עם אתיופיאן. הטיסה בוטלה על ידי חברת התעופה בסוף מרץ. קיבלתי את כל הנקודות בחזרה והזמנתי שוב, הפעם לאוגוסט. במחשבה שזה יעבור בקרוב. הפעם בחרתי בלופטהנזה. בהתחלה זה נראה שזה קורה. אחר כך יוניטד הזיזו וגם ביטלו.

באמצע, יונייטד הורידו את ערך המיילים, כך שהיו חסרים לי מיילים לטיסה הלוך-חזור. מצד שני, אייר סיישל הודיעו על פתיחת הקו שלהם. עם כרטיסים זולים ומשתלמים. בעתיד אכתוב בהרחבה על טיסות זולות וטיסות בנקודות. אבל חזרה לסיישל. לא ויתרתי. הזזתי שוב: טיסה זולה לסיישל בהלוך, וואן-ווי. חזרה בנקודות של יוניטד. עם אתיופיאן, עצירה קצרה באדיס אבבה. תאריך היעד: פסח 2021, ביום שאחרי הבחירות.

ואז כשהגענו למלון, צוות צילום תפס אותנו ביציאה מהמכונית:

יום ההגעה שלנו – הילטון נורת'הולם. קטע קצר מתוך כתבה בערוץ הטלוויזיה הראשי של איי סיישל(SBC) 25.3.2021

קצת על מזג האויר בסיישל – או מה עושים כשיש גשם בסיישל

שבוע לפני שנחתנו בסיישל, הסתכלתי בתחזית הדו-שבועית. יש דבר כזה. היה נראה שיש בדרך כמה ימים של שמש ועוד חמישה ימי גשם רצופים. ימים שמתחילים ביום הנחיתה שלנו. מאחר ואני חובב מזג אויר, התחלתי לבדוק במספר אתרים. הרבה אתרים. זה לא השתפר בהרבה. יומיים לפני הטיסה, חיפשתי בכל מקור מידע אפשרי על מזג האוויר הצפוי. המידע היחיד שקצת ניחם אותי היתה שורה. סתם שורה שמצאתי בקבוצה בפייס: "כשיורד גשם בסיישל, זה הזמן הכי טוב להכנס לבריכה".

אז הנה בכמה מילים: אפשר לקחת את התחזית בעירבון מוגבל. זה בסדר. בסיישל זה לא ממש מדוייק. גשם זה גם סבבה שם. זה לא חורף. חם עם גשם וחם בלי גשם. ונעים בבריכה או בים, גם בגשם. מזג אוויר בסיישל טרופי וזו חוויה מגניבה. גם קצרה בדרך כלל. אחרי שעה השמש יכולה לצאת, כאילו לא היה. זאת לא תל-אביב. גם בגשם אפשר להכנס לבריכה, לשבת במרפסת, סתם ללכת עם מטריה. נעים וחם כאן 24/7/365. אצלי היו צפויים חמישה ימי גשם. הסתכם בשעתיים קסומות של גשם, רק ביומיים הראשונים.

גשם בהילטון נורת'הולם סיישל. מאהה מרץ 2021.

ובאופן אישי: ביום הראשון הייתי בבריכה, לקראת הערב. עם שתי הבנות שלי. התחיל גשם. זה היה אחד הרגעים הכי נעימים והכי יפים בחיים שלי. נעים בסיישל בגשם. המים של הבריכה חמים. הגשם חמים ונעים. היה מרגש מרוב יופי. רציתי לבכות מאושר. זה נכון. כשיורד גשם בסיישל, זה הזמן הכי טוב להכנס לבריכה.

סיישל 2021 – חלק א' – פרוצדורות הגעה לסיישל

או איך לא לפחד לטוס בלי סוכן

הילטון נורת'הולם -בריכה בגשם (Hilton Northolme Seychelles)Endless Pool in the rain

שלום לכל מי שמתכנן לטוס לסיישל בקרוב!

ב 25.3.2021 נפתחה סיישל לתיירים מישראל.

מחדש, בנהלים חדשים.

(באותו היום נחתתי בשדה התעופה של מאהה, הגדול באיי סיישל).

הפוסט הזה מיועד לעשות קצת סדר בכל הבלגן והמידע.

כמה פרטים בסיסיים על סיישל של היום, נכון לסוף אפריל 2021:

יש הרבה מידע לא מדוייק על סייישל שנובע ממצב הקורונה בשנה האחרונה. את הכרטיסים לסיישל רכשתי(בנקודות טיסה של יונייטד) כבר ב – 2019. לקראת מרץ השנה, אחרי שתי דחיות בשל הקורונה, התחברתי לכל הקבוצות בפייס ואפילו בווטס-אפ. אם הייתי מקשיב לכל מה שנאמר שם -לא הייתי טס. זו הסיבה העיקרית לזה שאני מתחיל בפוסט הזה. בהמשך אכתוב פוסט מעניין יותר על סיישל.

אבל קודם איך להגיע לשם…

החל מה -25.3.2021, תנאי הכניסה לסיישל הוקלו. הכניסה לסיישל בטיסה מותרת לישראלים בעלי תוצאת בדיקת קורונה שלילית, שנערכה עד 72 שעות לפני זמן ההמראה. כלומר בטווח של פחות מ-72 שעות מזמן הטיסה(זמן ההמראה).

אין יותר צורך למלא את המסמך הישן(המודפס) של האתר הסיישלי. הכל נעשה אונליין. אין חובה של מלון אחד או בידוד כלשהו בסיישל, כמו שהיה לפני. אין צורך למלא gop permit בעמוד הויזה. ועדת החריגים (בארץ) בוטלה. אין צורך בתעודת מתחסן, למרות שזה עוזר כרגע, בכל מקום שמקבל תיירים.

אמנם תקראו שמדינת ישראל דורשת(בטעות) הצהרת נוסע לפני טיסה לסיישל,  באתר משרד הבריאות. אבל זה זנב היסטורי(והיסטרי) של ועדת החריגים. גם בלי האישור הזה יתנו לכם לצאת. ועדת החריגים בוטלה כאמור, ואין איסור יציאה מהארץ. אם יש לכם כרטיס, אתם יכולים לטוס.

בדיקת קורונה

בדיקת הקורונה שתעשו בארץ מספיקה. כל עוד שזו בדיקת PCR (ולא בדיקת אנטיגן) והיא באנגלית. עלות הבדיקה היא בין אפס לבין קרוב ל- 1000 ש"ח. תלוי היכן תעשו את הבדיקה. האפשרויות לבדיקה הן: קופת חולים, בתי חולים, שדה התעופה. אסותא מבקשים את הסכום הגבוה ביותר. בתי חולים ממשלתיים מסתפקים במעט פחות משלוש מאות שקל. הבדיקה אצל קופת החולים חינם והיא כבילה כל עוד היא באנגלית.

בשדה התעופה בן גוריון יש מספר אפשרויות. הבדיקה הרגילה עולה כ 45 שקל. המהירה פי שלוש בערך. במקרה שלי, לא רציתי להיות תלוי בזמן התגובה של קופת החולים. בחרתי בשדה התעופה, בשל ההתחיבות לזמן התוצאה. מומלץ להזמין לפחות שבוע מראש. לא תמיד יש מקום. לינק בסוף.

ויזה

בכדי להכנס לסיישל יש להוציא אשרה(ויזה), דרך אתר משרד התיירות הסיישלי. 48 שעות לפני הטיסה אפשר להגיש בקשה לאשרה, דרך האתר. זה תהליך אינטרנטי פשוט, שאפשר לבצע לבד (או בתשלום דרך משרד נסיעות). מילאתי לבד וממליץ, זה קל. הנחתי קישור בסוף הפוסט.

עבור הויזה הסיישלית יש להכין צילום של בדיקת קורונה שלילית באנגלית. אישור הזמנת מלון, או מלונות, בהם תשהו לכל זמן ביקורכם באיים. בנוסף יש דרישה להעלות תמונת סלפי וצילום העמוד הראשי בפספורט עם כל הפרטים שבו.

כמו כן, יש למלא שאלון קצר. בו יש צורך להצהיר שבידכם ביטוח רפואי (למשך השהות) ושלא נחשפתם לחולי קורונה בזמן שלפני הטיסה. השאלון לא ארוך ונועד לבדוק שאתם לא חולים או מהווים סיכון. גם לוודא שאתם לא עבריינים. יש להפעיל הגיון. יש מקום להעלאת תעודת מתחסן למי שחוסן אבל הדבר לא הכרחי. בסוף השאלון והעלאת המסמכים מגיעה אפשרות תשלום ובזה מסתיימת הבקשה לאשרת הכניסה(הויזה).

באתר הסיישלי שתי אפשרויות תשלום: טיפול רגיל בויזה, שעולה כ-45 יורו למבוגר וטיפול מהיר, שעולה כמאתיים יורו. במסלול הרגיל, האתר מתחייב לתשובה תוך שש שעות. במסלול המהיר יש התחייבות לפחות משעה. ילדים עד גיל 12 לא משלמים. במציאות, הטיפול הרגיל לוקח הרבה פחות משש שעות ואני לא מוצא טעם לשלם פי ארבע. במסלול הרגיל, קיבלתי את האישור במייל תוך פחות מעשר דקות.

עדכון קטן: מחיר הויזה לסיישל ירד ל 25 יורו לאדם(מאי 2021).

נתב"ג

בשדה התעופה בארץ, יבקשו מכם לראות את כל האישורים, כולל הביטוח וגם במעבר הגבול בכניסה לסיישל. עדיף להדפיס במקרה זה, ולו רק בגלל עניינים של קליטה סלולרית והסוללה של הטלפון(זאת שתמיד מתרוקנת בדיוק בזמן שחייבים את המכשיר). התורים לוקחים מעט יותר זמן מבעבר, בשל כל הטופסולוגיה. חייבים לעשות צ'ק אין נוסף בשדה, בגלל האישורים. צריך לבוא עם האשרה, הבדיקה והביטוח. ולא לשכוח את הדרכון, בבקשה. הדיוטי-פרי פועל באופן חלקי ובשלבי התאוששות. הלאונג' בנתב"ג – גם.

על איי סיישל עצמם אכתוב בפוסט אחר, אבל בשתי מילים: גן עדן.

המקדש ההינדי בויקטוריה, האי מאהה – Hindu temple, Victoria, Mahé

חזרה לארץ

72 שעות לפני זמן הטיסה חזרה, נדרשים כל הישראלים לעשות שוב בדיקת קורונה. זו דרישה ישראלית, לא סיישלית, אז לא להתרגז. כן, גם מחוסנים צריכים לעבור את הבדיקה. הבדיקה לא זולה. עולה במרפאה הציבורית 2500 רופי סיישלי. במלון עם אחות שתגיע אליכם – זה יעלה 3000-3500 רופי סיישלי. המשמעות היא שבמלון יקחו מכם עוד 500-1000 רופי עבור השירות.

עדכון נוסף: מחיר בדיקת PCR בסיישל ירד. בין 1700 עד 2700 רופי לאדם, בהתאם להיכן ואיך שתרצו לערוך את הבדיקה. ערך הרופי הסיישלי עלה בינתיים, כך שיש בהחלט "הנחה" אבל קטנה(במאי 2021).

מי שרוצה לשלם את הסכום הנמוך, מומלץ לקבוע תור מראש בהיכל המוזיקה בויקטוריה, שבמאהה. שם נוח, נקי ומסודר באופן יחסי. יש עוד מרפאות קטנות בבו-ואלון שבמאהה ובאיים הגדולים האחרים. במלון יידעו לספר לכם היכן. יש לאמת שהתור מאושר. במרפאות הקטנות, יש חוסר סדר ונטיה לתורים גדולים וקצב איטי.

בנוסף יש צורך להכנס לאתר משרד הפנים שלנו ולמלא אונליין את "הצהרת נוסע נכנס לישראל לפני טיסה(לתקופת הקורונה)". כל הנוסעים המבקשים לטוס לישראל נדרשים למלא טופס הצהרת נוסע נכנס לישראל במהלך 24 השעות שלפני המראת הטיסה הנכנסת לישראל. עדיף למלא את שמכם באנגלית, מאחר ותדרשו להציג את אישור משרד הפנים בשדה התעופה. אישור תקבלו תוך זמן קצר, במייל.

לשדה התעופה בסיישל צריך להביא את הבדיקה וגם את אישור משרד הפנים. עדיף להדפיס, למרות שהאישור נמצא אצלכם במייל. זו הנחיה ישראלית ואין לסיישלים סמכות להעלות אתכם לטיסה ללא האישור ובדיקה שלילית תקפה(עד 72 שעות לפני מועד הטיסה). לא יעלו אתכם לטיסה בלי אחד מהאישורים.

הדיוטי פרי בסיישל לא גדול ולא זול, אבל יש בו מזכרות נחמדות. סיישל מדהימה גם בלי דיוטי-פרי ובפוסט הבא אוסיף המלצות ואתייחס לשאלות.

לאחר הנחיתה נערכת בדיקת קורונה נוספת לכל מי שנוחת בשדה התעופה. לפני שחוזרים כדאי למלא גם דיווח עצמי על כניסה לבידוד. זה טכני. מי שמחוסן ויצא שלילי בבדיקה בארץ, לא ידרש לבידוד. זה חשוב מאוד לילדים והם נדרשים לבידוד של 10-14 יום. קיצור בידוד תלוי במילוי טופס זה. הבדיקה בחזרה היא חינמית ויש להרשם אליה מראש, דרך אתר CHECK2FLY. יש למלא את הקוד 1FREE כדי לקבל את הטבת בדיקת החינם. אפשר לעשות את זה כבר בארץ תוך כדי התור, על הדרך.

בהצלחה!

לינקים חשובים:

check2fly – בדיקות קורונה בנתב"ג

המלצות משרד התיירות של איי סיישל

מילוי ויזת כניסה – משרד התיירות הסיישלי

הצהרת נוסע באתר משרד הפנים לחוזרים לארץ

דיווח עצמי על כניסה לבידוד – משרד הבריאות